KaDeWe

Geplaatst op door

KadeWeHet warenhuis Kauf des Westen wordt afgekort met KaDeWe. Het staat in het centrum van Berlijn en bestaat al sinds 1907. De naam van dit warenhuis verwees naar het feit dat het warenhuis in het westen van de binnenstad is gevestigd. Tijdens de koude oorlog stond dit warenhuis in West-Berlijn en was het een groot contrast met de warenhuizen in Oost-Berlijn, die sober waren en alleen de basis aan levensbehoefte verkochten.

Nu is dit warenhuis na Harrods in Londen het grootste warenhuis van Europa. Je kunt er meer dan 380.000 verschillende artikelen kopen. Bijzonder om te bezoeken is de zesde verdieping hier vind je fijne etenswaren op de “Feinschmeckeretage”. Deze afdeling is zeker het bezoek waard. Het is één van de grooste afdelingen met de fijnst levensmiddelen ter wereld en is al sinds 1920 een begrip. Deze afdelingen bestaat uit sub-afdelingen. Zo kun je op de wijnafdeling een keuze maken uit de ruim  3.500 verschillende soorten wijn. Ook de kaasafdeling is met 1.200 verschillende soorten kaas goed gesorteerd. Op de vis afdeling heb je maar liefst keuze uit 100 verschillende soorten vis.

Op deze afdelingen zijn er kleine gebieden waar je kunt eten en drinken. Het personeel van de champagnebars schenkt jaarlijks meer dan 200.000 glazen champagne.

KaDeWE ligt in de winkelstraat Tauentziensraße. Deze straat ligt in de wijk Charlottenburg in het verlengde van de Kurfürstendamm. De Kurfürstendamm is de luxe boulevard in de wijk Charlottenburg en de bekendste winkelstraat in Berlijn.

De hoofdingang grenst aan de Wittenbergplatz, waar je ook het metrostation vindt.

KaDeWe is op werkdagen open vanaf 10:00 uur. Op maandag tot en met donderdag sluit de winkel om 20:00 uur. Op vrijdag sluit de winkel om 21:00 uur.

Op zaterdag gaat de winkel om 9:30 uur open en sluit de winkel om 20:00 uur. Op zondag is het warenhuis gesloten. Dit geldt ook voor de andere winkels in Berlijn. Er is elke maand een koopzondag.

Geef een reactie